Kunci Jawaban
30 Soal dan Kunci Jawaban Ujian Semester 2 Bahasa Jawa Kelas 12: 25 Pilihan Ganda, 5 Esai
Namun, siswa diharuskan menjawab soal secara mandiri. Orang tua/wali bisa mendampingi anak ketika belajar.
20. Bapak nembe kemawon...kula mboten wantun nggigah. Ganepe ukara kasebut kang trep yaiku...
A. tilem
B. turu
C. sare
D. bobok
E. merem
Jawaban: C
21. Kula sampun.....menawi boten saged ndherek. Tembung kang trep kanggo ngganepi ukara kasebut yaiku...
A. ngomong
B. kandha
C. matur
D. ngendika
E. ngucap
Jawaban: C
22. Ukara-ukara ing ngisor iki luput unggah-ungguhing basa, kajabA...
A. Eyang sakit waja sampun tigang dinten
B. Putranipun Bu Nanik dipuntampi wonten UGM
C. Kula badhe tindak dhateng Madiun
D. Ageman kula sampun kanthah
E. Adhik dhahar pisang goring
Jawaban: B
23. Cerkak kabentuk saka unsur-unsur intrinsik kaya kang kasebut ing ngisor iki, kajabA...
A. latar
B. kondisi sosial
C. penokohan
D. tema
E. plot
Jawaban: B
24. Gagasan utawa pesen kang pengin dituturake dening pangripta sajrone cerkak yaiku…
A. alur
B. tema
C. paraga
D. amanat
E. latar
Jawaban: D
25. Unsur kang ana gegayutane karo wektu, swasana, lan lingkungan sosial ing cerkak diarani…
A. panggonan
B. latar
C. paraga
D. alur
E. tema
Jawaban: B
Soal Isian
Baca juga: Gempa Bumi Sore Ini Sabtu 21 Desember 2024, Info BMKG Baru saja di Laut Blitar
Baca juga: Pemkab Bolsel Bersama Operasi Gabungan Lakukan Penertiban Tambang Ilegal di Kawasan HPT Dumagin
1. Sape wae kang dieritakake ana sing Serat Tripama pupuh dhandhanggula ?
Jawaban: "Siapa yang digambarkan dalam Serat Tripama pupuh dhandhanggula?" (silahkan jawab sesuai bacaan pada buku)
2. Apa wae piwulang saka serat Tripama pupuh dhandhanggla ?
Jawaban: "Apa yang dapat dipelajari dari Serat Tripama pupuh dhandhanggula?"
3. Kenangapa Adipati Karna ing Perang Baratayudha mblenai Korawa?
Jawaban: "Kenapa Adipati Karna dalam Perang Baratayudha membela Korawa?" mungkin bermaksud menanyakan alasan atau motivasi Adipati Karna untuk mendukung pihak Korawa dalam perang tersebut.
4. Gawea gancaran saka ukara ing ngisor iki ! " Yogyanira kang para prajurit "
Jawaban: Pertanyaan keempat tampaknya meminta pembuat gancaran (cerita) tentang prajurit-prajurit di Yogyakarta.
5. Apa tegese tembung tripama ?
Jawaban: "Apa tegese tembung tripama?" dapat diartikan sebagai "Apa arti dari kata tripama?" Tripama sendiri bisa berarti petuah, ajaran, atau nasihat bijak.(*)
Artikel ini telah tayang di TribunPontianak.co.id dengan judul SOAL dan Jawaban Bahasa Jawaban Kelas 12 Semester 2 Ulangan Tahun 2025 Terbaru Pilihan Ganda.
Ikuti Saluran WhatsApp Tribun Manado dan Google News Tribun Manado untuk pembaharuan lebih lanjut tentang berita populer lainnya.
| Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 132 Kurikulum Merdeka: Berlatih Menyusun Pertanyaan |
|
|---|
| Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 130 Kurikulum Merdeka: Berdiskusi |
|
|---|
| Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Tingkat Lanjut Kelas 11 Halaman 96 Kurikulum Merdeka: Latihan |
|
|---|
| Kunci Jawaban IPS Kelas 7 Halaman 227 Kurikulum Merdeka: Soal Uraian Uji Kompetensi Bab IV |
|
|---|
| Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 Halaman 82 Kurikulum Merdeka: B. Listen and Answer |
|
|---|

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.