Sulawesi Utara
Menuju Sulut Maju, Sejahtera dan Berkelanjutan

Kunci Jawaban

35 Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Sunda Kelas 8 SMP, Dilengkapi Kunci Jawaban, Pilihan Ganda

Sederet contoh soal dan kunci jawaban Bahasa Sunda Kelas 8 SMP berikut hanya sebagai panduan untuk siswa menghadapi ujian akhir semester (UAS).

Editor: Erlina Langi
TribunManado
Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Sunda Kelas 8 SMP, Dilengkapi Kunci Jawaban, Pilihan Ganda 

a. Angklung
b. Calung
c. Suling
d. Tarawangsa

Jawaban:D

13. …. Omat …. Zohér nu rék milu ka Bogor téh.

a. Boh….boh….
b. Boro-boro….ogé
c. Duka….duka
d. Boa…..rék….

Jawaban:A

14. Basa diudag anjing, barudak….. lalumpat.

a. Kocéak
b. Ngocéak
c. Tingkocéak
d. Gorowok

Jawaban:C

15. Ieu dihandap mangrupa conto paribasa, nyaéta….

a. Batok bulu eusi madu
b. Gedé hulu
c. Leuleus awak
d. Hampang birit

Jawaban:D

16. “Ari jadi budak kudu hampang birit sangkan loba anu mikanyaah”. Harti babasan hampang birit dina éta kalimah nyaéta….

a. Teu daék cicing
b. Resep indit-inditan
c. Daéekan, babari dititah
d. Resep pipindahan

Jawaban:C

17. Budak … mah dititah naon waé ogétara hésé.

A. Ceuli léntaheun
B. Beurat birit
C. Hampang birit
D. Biwir nyiru rombéngeun

Jawaban:C

18. Ieu dihandap aya nu lain conto babasan nyaéta…

a. Atah anjang
b. Adat ka kurung ku iga
c. Héjo tihang
d. Hampang leungeun

Jawaban:D

19. Paribasa pacikrak ngalawan merak ngandung harti….

A. Hiji hal anu teu saimbang
B. Hal anu bakal kahontal
C. Hal anu mungkin
D. Hiji hal nu teu pamohalan

Jawaban:A

Baca juga: 50 Contoh Soal dan Kunci Jawaban UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP, Semester 1 Pilihan Ganda

20. Ieu di handap aya conto kalimah anu ngandung gaya basa mijalma, nyaétta….

a. Gunung diharudung halimun isuk
b. Ah, abdi mah ukur gaduh kebon satalapok jéngkol
c. Pun Aki téh parantos kirang dangu
d. Persib, maung Bandung kamari jadi juara dina piala presiden

Jawaban:D

21. Carita pondok téh mangrupa karya sastra wangun…..

a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Novel

Jawaban:D

22. Kacapi, biola, sareng gitar….

a. Sebutkeun waditra seni nu dijieunna tina perunggu atawa beusi
b. Sebutkeun alat musik nu dijieunna tina awi
c. Sebutkeun waditra seni nu ditabeuhna ku cara ditakol
d. Sebutkeun waditra seni nu maké kawat

Jawaban:D

23. “trang treng trong” kaasup kana kecap rajekan …

A. Dwimurni

B. Dwireka

C. Trilingga

D. Dwimadya

Jawaban: C

24. Kawih kabagi jadi 2 unsur nya eta …

A. Unsur intinsik jeung ekstrinsik

B. Unsur lahir jeung unsur batin

C. Unsur sastra jeung unsur seni

D. Unsur internal jeung unsur eksternal

Jawaban: C

25. Anu kaasup kana kecap rajekan dwimadya nya eta …

A. Pupusti

B. Bulak-balik

C. Jalma-jalma

D. Sababaraha

Jawaban: D

26. Wawanian si wawan ka urang.

kalimah di luhur kaasup kana kecap rajekan …

A. Dwimurni

B. Dwipurwa

C. Dwireka

D. Dwimadya

Jawaban: B

27. Pupuh téh kaasup wangun karya sastra….

a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Prosa lirik

Jawaban:B

28. Gaya basa nu ngagunakeun omongan sakabéh pikeun sabagian disebut…

a. Raguman
b. Hurunan
c.Tunggalan
d. Rarahulan

Jawaban:D

29. Ungkara wangun kalimah atawa klausa anu susunanana geus matok sarta ngandung harti babandingan disebut…

a. Babasan
b. Gaya basa
c. Paribasa
d. Basa-basi

Jawaban:A

30. Naon ari nu dimaksud rumpaka teh?

A. Lirik

B. Nada

C. Sajak

D. Tulisan

Jawaban: A

31. Naon bedana Kawih jeung Tembang ?

A. Kawih teu kauger ku aturan, sedengkeun Tembang kauger

B. Kawih kauger ku aturan, sedengkeun Tembang teu ka uger

C. Kawih kauger ku aturan, kitu oge Tembang kauger

D. Kawih teu kauger ku aturan, kitu oge Tembang teu kauger

Jawaban: A

32. Naon ari nu dimaksud kawih teh?

A. Lalaguan sunda anu kauger ku aturan pupuh

B. Lalaguan sunda anu teu kauger ku aturan pupuh

C. Lalaguan sunda anu kasohor

D. Sajak anu dihaleuangkeun

Jawaban:B

33. Si budi hayoh we bulak-balik sakola, sanajan keur Covid ge

Kalimah di luhur ngandung kecap rajekan …

A. Dwimurni

B. Dwireka

C. Dwimadya

D. Dwipurwa

Jawaban: B

34. Dumasar kana kamekaran waktu, kawih baheula anu ayana saacan jaman Jepang nya eta ….

A. Kawih kiwari

B. Kawih jaman Jepang

C. Kawih buhun

D. Kakawihan

Jawaban: C

35. Bapana Amir keur nyieun kandang sapi.Kandang sapi dina istilah arsitéktur disebut…..

a. Istal
b. Langgar
c. Pagupon
d. Karapyak

Jawaban:D

Baca juga: 30 Contoh Soal dan Kunci Jawaban UAS/PAS Matematika Kelas 5 Semester 1 Kurikulum Merdeka

*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.

(*)

Artikel ini telah tayang di TribunPontianak.co.id 

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved