Kunci Jawaban
35 Contoh Soal UAS/PAS Bahasa Sunda Kelas 8 SMP, Dilengkapi Kunci Jawaban, Pilihan Ganda
Sederet contoh soal dan kunci jawaban Bahasa Sunda Kelas 8 SMP berikut hanya sebagai panduan untuk siswa menghadapi ujian akhir semester (UAS).
TRIBUMANADO.CO.ID - Berikut contoh soal dan kunci jawaban UAS/PAS Bahasa Sunda Kelas 8 SMP Semester 1.
Sederet contoh soal dan kunci jawaban Bahasa Sunda Kelas 8 SMP berikut merupakan panduan siswa menghadapi ujian akhir semester yang sudah tak lama lagi.
Sehingga siswa diharapkan dapat lebih maksimal ketika menghadapi UAS mendatang dengan banyak mengerjakan latihan.
Kumpulan panduan contoh soal Bahasa Sunda Kelas 8 SMP berikut ini mudah dipahami.
Sederet contoh soal berikut tersaji dalam bentuk pilihan ganda.
Sehingga siswa bila dengan tekun berlatih bakal mendapatkan hasil yang lebih maksimal.
Seperti dalam pelaksanaan UAS yang kemungkinan dalam waktu dekat dilaksanakan di akhir tahun 2023.
Baca juga: 50 Contoh Soal dan Kunci Jawaban UAS/PAS Bahasa Indonesia Kelas 8 SMP, Pilihan Ganda
35 contoh soal dan kunci jawaban UAS/PAS Bahasa Sunda Kelas 8 SMP, Semester 1.
Soal Bahasa Sunda Kelas 8:
1. Sikep anu nulis rumpaka kawih nu karasa ku nu ngaregepkeun atawa nu maca, upama sedih, nalangsa, bungah kaasup kana …
A. Tema
B. Nada
C. Rasa
D. Amanat
Jawaban: B
2. Kecap nu maké awalan per- nyaéta….
a. Perwira
b. Percis
c. Perbawa
d. Perlu
Jawaban:C
3. Conto kalimah teu sampurna nyaéta…
a. Ucingna bulu tilu
b. Mobil éta cét beureum
c. Imahna sisi jalan
d. Ka kulonkeun
Jawaban:A
4. Ungkara wangun kantétan atawa frasa anu susunanana geus matok tur ngandung harti injeuman disebut….
a. Babasan
b. Gaya basa
c. Paribasa
d. Basa-basi
Jawaban:C
5. “Persib Maung Bandung kamari jadi juara dina piala presiden.” Eta kalimah téh ngandung gaya basa….
a. Mijalma
b. Euphimismeu
c. Litotés
d. Metafora
Jawaban:A
6. “Mani asa mobok manggih gorowong, keur mah hayang milu ari pék aya nu ngajak”. Paribasa mobok manggih gorowong dina kalimah di luhur ngandung harti….
a. Boga kahayang tapi kahontal
b. Boga maksud tapi teu panggih pijalaneunana
c. Jalma nu teu boga kahayang
d. Boga maksud terus panggih pijalaneunana
Jawaban:B
7. Paribasa nu eusina ngébréhkeun pangalaman nu geus kapilampah nyaéta…
a. Pangjurung laku hadé
b. Panyaram lampah salah
c. Wawaran luang
d. Panyaram luang
Jawaban:B
8. Ditanya kitu téh kabéh ogé kalah… taya nu ngomong sakemék-kémék acan.
a. Tingjarerit
b. Tinggorowok
c. Tingkecewis
d. Tingharuleng
Jawaban:D
9. Ka jalma beunghar anu … kitu mah teu raresepeun.
A. Gedé hulu
B. Gedé rasa
C. Gedé haté
D. Gedé kawani
Jawaban:A
10. Kalimah ngantét satata nu ngabogaan hubungan lalawanan nyaéta…
a. Manéhna geus usaha tapi sigana can diparengkeun hasil
b. Nu datang téh Rudi atawa Roni?
c. Ilham ngetrok panto sarta teu lila asup ka imah.
d. Boh Amir boh Hasan sarua can bogaeun duit
Jawaban:A
11. Ieu handap, kalimah nu dijerona ngagunakeun gaya basa ngasor nyaéta….
a. Linggih heula atuh ka gedong sigrong abdi
b. Linggih heula atuh ka saung butut
c. Kebon Haji Basar mah salieuk béh
d. Saha anu boga sawahna lega téh?
Jawaban:D
12. Waditra seni Sunda nu dijieun tina awi kalawan cara ngamaénkeunana ditakol nyaéta….
a. Angklung
b. Calung
c. Suling
d. Tarawangsa
Jawaban:D
13. …. Omat …. Zohér nu rék milu ka Bogor téh.
a. Boh….boh….
b. Boro-boro….ogé
c. Duka….duka
d. Boa…..rék….
Jawaban:A
14. Basa diudag anjing, barudak….. lalumpat.
a. Kocéak
b. Ngocéak
c. Tingkocéak
d. Gorowok
Jawaban:C
15. Ieu dihandap mangrupa conto paribasa, nyaéta….
a. Batok bulu eusi madu
b. Gedé hulu
c. Leuleus awak
d. Hampang birit
Jawaban:D
16. “Ari jadi budak kudu hampang birit sangkan loba anu mikanyaah”. Harti babasan hampang birit dina éta kalimah nyaéta….
a. Teu daék cicing
b. Resep indit-inditan
c. Daéekan, babari dititah
d. Resep pipindahan
Jawaban:C
17. Budak … mah dititah naon waé ogétara hésé.
A. Ceuli léntaheun
B. Beurat birit
C. Hampang birit
D. Biwir nyiru rombéngeun
Jawaban:C
18. Ieu dihandap aya nu lain conto babasan nyaéta…
a. Atah anjang
b. Adat ka kurung ku iga
c. Héjo tihang
d. Hampang leungeun
Jawaban:D
19. Paribasa pacikrak ngalawan merak ngandung harti….
A. Hiji hal anu teu saimbang
B. Hal anu bakal kahontal
C. Hal anu mungkin
D. Hiji hal nu teu pamohalan
Jawaban:A
Baca juga: 50 Contoh Soal dan Kunci Jawaban UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP, Semester 1 Pilihan Ganda
20. Ieu di handap aya conto kalimah anu ngandung gaya basa mijalma, nyaétta….
a. Gunung diharudung halimun isuk
b. Ah, abdi mah ukur gaduh kebon satalapok jéngkol
c. Pun Aki téh parantos kirang dangu
d. Persib, maung Bandung kamari jadi juara dina piala presiden
Jawaban:D
21. Carita pondok téh mangrupa karya sastra wangun…..
a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Novel
Jawaban:D
22. Kacapi, biola, sareng gitar….
a. Sebutkeun waditra seni nu dijieunna tina perunggu atawa beusi
b. Sebutkeun alat musik nu dijieunna tina awi
c. Sebutkeun waditra seni nu ditabeuhna ku cara ditakol
d. Sebutkeun waditra seni nu maké kawat
Jawaban:D
23. “trang treng trong” kaasup kana kecap rajekan …
A. Dwimurni
B. Dwireka
C. Trilingga
D. Dwimadya
Jawaban: C
24. Kawih kabagi jadi 2 unsur nya eta …
A. Unsur intinsik jeung ekstrinsik
B. Unsur lahir jeung unsur batin
C. Unsur sastra jeung unsur seni
D. Unsur internal jeung unsur eksternal
Jawaban: C
25. Anu kaasup kana kecap rajekan dwimadya nya eta …
A. Pupusti
B. Bulak-balik
C. Jalma-jalma
D. Sababaraha
Jawaban: D
26. Wawanian si wawan ka urang.
kalimah di luhur kaasup kana kecap rajekan …
A. Dwimurni
B. Dwipurwa
C. Dwireka
D. Dwimadya
Jawaban: B
27. Pupuh téh kaasup wangun karya sastra….
a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Prosa lirik
Jawaban:B
28. Gaya basa nu ngagunakeun omongan sakabéh pikeun sabagian disebut…
a. Raguman
b. Hurunan
c.Tunggalan
d. Rarahulan
Jawaban:D
29. Ungkara wangun kalimah atawa klausa anu susunanana geus matok sarta ngandung harti babandingan disebut…
a. Babasan
b. Gaya basa
c. Paribasa
d. Basa-basi
Jawaban:A
30. Naon ari nu dimaksud rumpaka teh?
A. Lirik
B. Nada
C. Sajak
D. Tulisan
Jawaban: A
31. Naon bedana Kawih jeung Tembang ?
A. Kawih teu kauger ku aturan, sedengkeun Tembang kauger
B. Kawih kauger ku aturan, sedengkeun Tembang teu ka uger
C. Kawih kauger ku aturan, kitu oge Tembang kauger
D. Kawih teu kauger ku aturan, kitu oge Tembang teu kauger
Jawaban: A
32. Naon ari nu dimaksud kawih teh?
A. Lalaguan sunda anu kauger ku aturan pupuh
B. Lalaguan sunda anu teu kauger ku aturan pupuh
C. Lalaguan sunda anu kasohor
D. Sajak anu dihaleuangkeun
Jawaban:B
33. Si budi hayoh we bulak-balik sakola, sanajan keur Covid ge
Kalimah di luhur ngandung kecap rajekan …
A. Dwimurni
B. Dwireka
C. Dwimadya
D. Dwipurwa
Jawaban: B
34. Dumasar kana kamekaran waktu, kawih baheula anu ayana saacan jaman Jepang nya eta ….
A. Kawih kiwari
B. Kawih jaman Jepang
C. Kawih buhun
D. Kakawihan
Jawaban: C
35. Bapana Amir keur nyieun kandang sapi.Kandang sapi dina istilah arsitéktur disebut…..
a. Istal
b. Langgar
c. Pagupon
d. Karapyak
Jawaban:D
Baca juga: 30 Contoh Soal dan Kunci Jawaban UAS/PAS Matematika Kelas 5 Semester 1 Kurikulum Merdeka
*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.
Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.
(*)
Artikel ini telah tayang di TribunPontianak.co.id
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 132 Kurikulum Merdeka: Berlatih Menyusun Pertanyaan |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 130 Kurikulum Merdeka: Berdiskusi |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Tingkat Lanjut Kelas 11 Halaman 96 Kurikulum Merdeka: Latihan |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 7 Halaman 227 Kurikulum Merdeka: Soal Uraian Uji Kompetensi Bab IV |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 Halaman 82 Kurikulum Merdeka: B. Listen and Answer |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.