Contoh Soal
20 Contoh Soal dan Kunci Jawaban UAS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 1, Soal Pilihan Ganda
Melalui soal dan kunci jawaban ini, peserta didik bisa mendapatkan contoh-contoh soal yang kemungkinan keluar dalam ujian sekolah.
TRIBUNMANADO.CO.ID - Berikut kunci jawaban dan contoh soal Ujian Akhir Semester (UAS) atau Penilaian Akhir Semester (PAS) mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 12 semester 1.
Contoh soal dalam artikel ini terdiri dari 20 soal pilihan ganda.
Melalui soal dan kunci jawaban ini, peserta didik bisa mendapatkan contoh-contoh soal yang kemungkinan keluar dalam ujian sekolah.
Pembahasan soal ini juga menjadi evaluasi guna meningkatkan kemampuan diri untuk menghadapi ujian sekolah.
Contoh soal UAS atau PAS Bahasa Inggris kelas 12 beserta kunci jawaban
Pilihan Ganda
1. The following sentence is the expression to offer(menawarkan) a help ...
A. No, Thanks
B. May i help you ?
C. Yes , Please
D. Thank you very much
Jawaban: B
2. .......like a cup of coffee?
A. Should i
B. Do i
C. Can i
D. Would you
3. If I .... wings, I would fly around the world.
A. Have
B. Has
C. Had
D. Having
Jawaban: C
4. A : you seem to be busy. May i give you a hand?
B : Oh, no thank you. I can do it myself.
The sentence "May i give you a hand?" is an experssion of...
A. Anticipating help
B. Offering help
C. Asking for help
D. Expecting help
Jawaban: B
5. If Budi had asked me, I _____ emailed the documents.
A. Will have
B. Has
C. Will
D. Would have
Jawaban: D
6. If I.....a lot money, I will.....to london(Type 1)
A.Has - Go
B. Have - Go
C. Have - Goes
D. Has - Goes
Jawaban: B
7. Extended Family in indonesia is .....
A. Keluarga bahagia
B. Keluarga kecil
C. Keluarga besar
D. Keluarga diperpanjang
Jawaban: C
8. Tanggal jatuh tempo in english is ...
A. Date
B. Due month
C. Dated
D. Due dates
Jawaban: D
Baca juga: 25 Soal UAS UTS Pilihan Ganda Esai Bahasa Inggris Kelas 10 dengan Kunci Jawaban Kisi-Kisi Semester 2
9. " can I help you . Miss ? " The underlined sentence is the expression of .........
A. Asking for a helping
B. Offering service /help
C. Offering a thing
D. Giving opinion
Jawaban: B
10. If I had …. you were coming, I would have prepared a delicious meal.
A. Know
B. Known
C. Knew
D. Knowed
Jawaban: B
11. Soal untuk nomer 11 sampai 15
Ki Hadjar Dewantoro, original name Raden Mas (Lord) Suwardi Surjaningrat (born May 2, 1889, Yogyakarta, Javadied April 26, 1959, Yogyakarta), founder of the Taman Siswa school system, an influential and widespread network of schools that encouraged modernization but also promoted indigenous Indonesian culture.
Dewantoro was born into a noble family of Yogyakarta and attended a Dutch-sponsored medical school but failed to complete the course. Active in the nationalist cause, he belonged to a faction favouring direct action and the use of Western methods to destroy the power of the Dutch. He was also a member of the Bandung chapter of Sarekat Islām (“Islamic Association”) and a founder of the Socialist Indische Partij (“Indies Party”). An article he wrote during this period, “If I Were a Netherlander,” published in the Indische Partij‟s De Express, led to his exile to the Netherlands between 1913 and 1918.
Baca juga: Kumpulan Soal UAS UTS Bahasa Inggris Kelas 12 Semester 2 dengan Kunci Jawaban dan Kisi-Kisi Terbaru
A. To fight Dutch colonial rule
B. To strengthen Indonesian
C. To promote Indonesian culture
D. To emphasize traditional skills
Jawaban: A
13. Why was Ki Hadjar Dewantoro exiled to the Netherlands?
A. Because of his article in the Indische Partij‟s De Express
B. Due to his activities in the socialist Indische Partij
C. Because he was a member of Sarekat Islam
D. Because he was born into a noble family
Jawaban: A
14. What IS NOT TRUE about Taman Siswa?
A. Ki Hajar Dewantoro was founder of Taman Siswa
B. The 1st Taman Siswa was established in 1922
C. In 1930 the Dutch colonial government subsidized Taman Siswa
D. Western subject was prohibited for Taman Siswa
Jawaban: D
15. Dewantoro continued his leadership of Taman Siswa after the war and upon his death was acclaimed a national hero. The underlined word 'Acclaimed' has the closest meaning with ...
A. Praised
B. Criticized
C. Announced
D. Declared
Jawaban: D
16. The correct sentence to express a suggestion is . . . . .
A. If you want to be healthy, consume enough vitamin.
B. If you want to be a better person, you have to have a positive attitude.
C. If you want a better view, why don't you get to the rooftop.
D. If I have a lot of money, I will move to Switzerland.
Jawaban: A
17. The sentence above is the form of . . . . . .
A. If clause + suggestion
B. If clause + general truth
C. If clause + imperative
D. If clause + reminder
18. Mr. Win : Hello, Miss Wilis. Would you like a cup of coffee? I'm just making some.
Miss Wilis : Oh, yes please. That would be lovely.
The underlined 'Oh, yes please. That would be lovely' expression expresses ...
A. Offering something
B. Offering help
C. Refusing an offer
D. Accepting an offer
Jawaban: D
19. Choose the following sentences with expression of hope…..
A. I need a nice house
B. I would like to have a nice house
C. Hopefully I have nice house
D. I like a new house
Jawaban: C
20. Arrange the following sentences into a good paragraph of procedure text.
1. Add the coconut milk, stir, continue simmer to enhance flavor.
2. Fry the grinded spices with 2 spoons of vegetable oil.
3. Serve your white chicken curry while hot.
4. Boil chicken. Allow 2 cups of broth to remain in the pot.
5. Add the spices into the boiled chicken; turn to low heat until it is tender.
Choose the correct answer:
A. 4 – 2 – 5 – 1 – 3
B. 4 – 5 – 1 – 2 – 3
C. 2 – 4 – 5 – 1 – 3
D. 2 – 5 – 1 – 2 – 3
Jawaban: C
Baca juga: 30 Contoh Soal dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah Antropologi Kelas 12 SMA, Soal Pilihan Ganda
Artikel ini telah tayang di Tribun-Bali.com
Baca berita lainnya di: Google News
contoh soal
kunci jawaban
Ujian Akhir Semester
Bahasa Inggris
kelas 12 semester 1
Penilaian Akhir Semester
50 Contoh Soal Ulangan Bahasa Indonesia Kelas 12 SMA, Kunci Jawaban Pilihan Ganda |
![]() |
---|
50 Contoh Soal Ulangan Matematika Kelas 12 SMA, Kunci Jawaban Pilihan Ganda |
![]() |
---|
45 Contoh Soal Ulangan Agama Islam Kelas 12 Tahun 2024, Kunci Jawaban Pilihan Ganda |
![]() |
---|
45 Contoh Soal Seni Budaya Kelas 11 SMA Lengkap dengan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
40 Contoh Soal Seni Budaya Ujian Sekolah Kelas 10 SMA, Lengkap dengan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.