Sulawesi Utara
Menuju Sulut Maju, Sejahtera dan Berkelanjutan

Contoh Soal

20 Contoh Soal dan Kunci Jawaban UAS Mapel Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs, Soal Pilihan Ganda

Contoh soal dan kunci jawaban ujian sekolah mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs . Dalam artikel ini terdapat 20 soal pilihan ganda.

Editor: Tesalonika Geatri
Pixabay/F1Digitals
Ilustrasi Ujian Sekolah 

TRIBUNMANADO.CO.ID - Contoh soal dan kunci jawaban ujian  sekolah mata pelajaran Bahasa Inggris kelas 7 SMP/MTs .

Dalam artikel ini terdapat 20 soal pilihan ganda.

Para siswa diharapkan dapat mengerjakan soal yang mudah terlebih dahu sebelum melihat kunci jawavan.

Soal Bahasa Inggris Kelas 7 :

1. The cows eat …
A. Bone C. Fish
B. Grass D. Birds

Jaawab : b

2. This animal lives in the sea and has tentacles. What animal is it?
A. Octopus C. Zebra
B. Elephant D. Tiger

Jaawab : a

3. A rabbit has two long ears, a small tail and ….
A. Shell C. Fur
B. Horns D. Claws

Jaawab : c

4. Our school yard is very wide. We can play …. Here

a. chess
b. computer games
c. badminton
d. hide and seek

Jawab : C

5. Eki: The music is too loud. Please turn … the volume so that I can have more concentration

Eko : I’m sorry, Eki. I will do it then.

a. out
b. in
c. down
d. up

Jawab :: C

6. Ica: Your room is too dark, May I open the …. Please
Caca : Of course, Ica. Thank you very much.

a. door
b. roof
c. curtains
d. roof

Jawab :: C

7. Adit : Dodi, your house is actually so far away from the school, but you always
come to school …..
Dodi: I always go to school at 6.00 a.m. That’s why I’m never late.

What is the correct word to fill in the blank in Adit’s sentence?

a. at time
b. on time
c. for time
d. in time

Jawab :B

8. Rita: Ani, your couch is very cute.
Ani : Thank you. I love this couch too.
Rita : Your couch has a lovely …
Ani : Yes, red is my favorite.

What is the most suitable word to fill in the blank?
a. size
b. colour
c. shape
d. model

Jawab : B

This text below is for the questions 9 to 11

My Favorite Animal
My favorite animal is rabbit. Rabbit has two long ears. Its eyes are big and black,
but when it is dark its eyes are red. It has two long teeth. Its nose is small and soft pink.
Its tail is soft, round and small like a cotton ball. Its legs are small. It doesn’t walk,
it jumps. It is vegetarian and its favorite food are carrots.
Rabbits are very funny.

9. How many ears does the rabbit have?
A. Two ears C. Four ears
B. Three ears D. Five ears

Jaawab : a

10. Does it has short teeth?
A. Yes, it does C. Yes, it doesn’t
B. No, it does D. No, it doesn’t

Jaawab : d

11. What is the title of the text?
A. Rabbits are very funny C. My Favorite Animal
B. My Animal D. Rabbit

Jaawab : c

This picture below is for the questions 12 and 13

He is Giring Nidji. He is a singer. His songs are very famous. He is 170 cm and her
skin is brown. He has …. (9) hair and black. He has …. (10) eyes and brown. He is very
handsome.

12. A. Straight B. Blonde C. Curly D. Bald

Jaawab : c

13. A. Round B. Slanting C. Big D. long

Jawab : b

Observe the dialogue below and answer the question 9 and 10
Father : Sin, can you help me, please?
Sinta : Yes, dad.
Father : Can you get me the newspaper?
Sinta : Where is it?
Father : Emm… May be it’s on the table.
Sinta : Yes, I got it.
Father : Thanks for helping me.
Sinta : It’s ok dad. Don’t worry, anytime.

This text below is for the questions 14 to 16

Rania is my sister. She is a … (17). She works in a …. (18) of Sukabumi city. She helps
the doctor and look after the patients. She gives the patients the …(19), and she often
talks to them and listen their problem.

14. A. Patient B. Doctor C. Nurse D. Dentist

Jawab : c

15. A. Office B. Hospital C. School D. Market

Jawab : b

16. A. Stove B. Medicine D. Blackboard D. School uniform

Jawab : b

This text below is for the questions 17 and 18

17. The caution above warns us to ….
A. Make the flower wet
B. Walk on the slippery floor
C. Be careful to walk on the wet floor
D. Clean the wet floor so it won’t be slippery

Jawab : c

18. Where do you usually find the notice above?
A. On the street C. In the market
B. In the garden D. In the hospital

Jawab : d

For number 19 below read the notice
Line – cross – don’t – police – the
1 2 3 4 5

19. Arrange these words above into a good notice.
A. 4-5-3-2-1 C. 3-2-5-4-1
B. 4-3-5-2-1 D. 3-2-1-4-5

Jawab : c

20. Mita: I’m really sorry, The …. Is too small. I’m afraid that it won’t be a good place for us to practice cooking.
Dita : Oh, it is fine, Mita. It is comfortable enough for us to practice cooking.

What is the most suitable word to fill in the blank?
a. living room
b. bed room
c. kitchen
d. dining room

Jawab : C

Artikel ini telah di: TribunPontianak.co.id 

Baca berita lainnya di: Google News.

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved